Fotbollsspelare ”upprörd” när Glenn Hysén skämtade om muslimer: ”Finns saker man inte skojar om”

Foto: Unibet CC BY 3.0
  • Tisdag 14 apr 2020 2020-04-14
E-post 5170

GÖTEBORG Fotbollslegenden Glenn Hysén skojade om Allah. Det gjorde muslimske fotbollsspelaren Hosam Aiesh upprörd, något som Expressen var först att rapportera om. – Jag är religiös och Allah är den störste för oss och det vet Glenn och alla andra om. Det är inget man skämtar om, säger Aiesh till Expressen.

Förre Blåvittstjärnan Glenn Hysén är känd som en skämtare och ordvitsare av rang. Redan under sin karriär var han känd för att skoja med både lagkamrater, motståndare och publik.

Under helgen lade Glenn utt ett antal ordvitsar på Twitter. Bland annat: Vet ni varför årsmötet för impotenta män blev inställt??? Ingen kunde komma. Ha d gott. Glenn.”

Hysén drog också ett skämt om muslimer och Allah.

”Varför är det många muslimer som är irriterade på mig? För att Allah heter Glenn i Göteborg. Ha d gott. Glenn”

Ordvitsen anspelar på den klassiska ramsan ”Alla heter Glenn i Göteborg”.

Då blev IFK Göteborgs Hosam Aiesh, värvad från Östersunds FK, sur. Han skrev på sitt Instagramkonto om att Glenn inte visat respekt mot muslimer.

”Så skämmigt och dålig respekt mot muslimer med din ålder och erfarenhet så borde du veta vad som man kan skoja om och inte skoja om, skäms på dig!!”

När Expressen ringer upp säger Aiesh att man kan skämta om saker men att man inte ska irritera folk. Expressen frågar honom rakt ut om man inte ska kunna skämta om allt.

–Religion och hudfärg är två saker man inte ska gå in på tycker jag. Man ska visa respekt för andra, säger Hosam Aiesh till Expressen.

Aiesh förklarar att han aldrig skulle skoja om ”någon annans gud”. Han tycker inte skämtet var roligt.

– Jag är religiös och Allah är den störste för oss och det vet Glenn och alla andra om. Det är inget man skämtar om. Glenn skämtade om något som är väldigt mycket större än honom. Men jag vill ändå säga att jag personligen inte känner mig kränkt, men många andra gör det.

Alla heter Glenn i Göteborg

I IFK Göteborgs klassiska trupp från 1982 som vann Allsvenskan, Svenska cupen och UEFA-cupen fanns fyra Glenn. Glenn Hysén, Glenn Strömberg, Glenn Schiller och Glenn Holm.

Det ledde till att ramsan "Alla heter Glenn i Göteborg" började ropas, först av motståndarklackar. Senare tog Blåvitts egna supporter över ramsan.

Namnet "Glenn" har keltiskt ursprung och betyder man från dalen. En viss överrepresentation finns i Västsverige.

Får man skämta om allting?
5760 röster (se resultat)
Hjälp oss växa!

Tycker du att det behövs ett alternativ till Public Service, till de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag