Fräcka stölden fångas på film: Tar cykeln trots att familjen är hemma

  • Tisdag 1 aug 2017 2017-08-01
E-post 447

STOCKHOLM Trots att familjen är hemma, vilket syns genom fönsterrutorna, väljer den fräcka cykeltjuven att ändå slå till. Vad han inte vet om är att han samtidigt filmas. Nu vill Magnus Fredlund att cykeltjuven kan lagföras för stölden. – Själva tillvägagångssättet blir man ju vansinnig på, säger han till Nyheter Idag.

En fräck cykeltjuv smög fram till ett hus i Kälvesta och vinkade genom fönstret. I vardagsrummet låg en kvinna och småslumrade. När tjuven förstår att kvinnan inte reagerar på gestikulerandet bestämmer han sig för att ta en cykel som står precis utanför huset. Sedan bär han iväg cykeln med raska steg.

Vad han inte vet är att han samtidigt blir filmad. Nyheter Idag har talat med Magnus Fredlund som bor i huset. Han berättar att flera personer var hemma, men att av en ren tillfällighet var det ingen som upptäckte tjuven utanför huset.

– En minut tidigare gick jag upp till övervåningen, för jag skulle gå och lägga mig. Min sambo låg i soffan och tittade på nyheterna, men hon småslumrar. Han står utanför och vinkar för att se om hon ser honom.

I videon syns hur cykeltjuven först avviker tomhämt från tomten. Magnus tror att tjuven antagligen hört något ljud från när familjen gick upp till övervåningen. Men sen är han snabbt framme igen och då tar han med sig cykeln, trots att han vet att det är människor hemma i huset. Att tjuven var så pass fräck gör Magnus förbannad.

– Det är liksom inte cykeln i sig, den var gammal och så vidare. Men själva tillvägagångssättet blir man ju vansinnig på. Min sambo ligger 50 centimeter ifrån honom.

Magnus berättar att händelsen är polisanmäld.

Vet du vem tjuven är? Så tipsar du polisen

Om du känner igen cykeltjuven kan du kontakta polisen på telefonnummer 114 14 för att lämna tips.

Det går även bra att lämna tips via ett formulär på Stockholmspolisens hemsida. Dina meddelanden krypteras varför ingen obehörig kan se ditt meddelande. Tänk på att du också kan vara anonym.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag