Frälsningsarmén mörkade våldtäkt mot ung flicka: ”Ville inte skicka hem Mohammed”

Sommarlägret ägde rum på Hjälmargården i närheten av Vingåker. Foto: Google Maps
  • Måndag 14 Nov 2016 2016-11-14
E-post 7451

VÄSTERÅS Vuxna personer på ett kristet sommarläger fick veta att en flicka på lägret blivit våldtagen. Men istället för att ringa polisen svarade de vuxna att de var ledsna över det som hänt men att de ”inte ville skicka hem Mohammed”. Istället tvingades flickan kontakta som mor som befann sig på Finlandsfärjan långt därifrån. Det framgår av en dom i Västmanlands tingsrätt.

Natten den 22 augusti förra året blir en flicka våldtagen av en ung man vid namn Mohammed på ett sommarläger arrangerat av Frälsningsarmén. Det började med att gärningsmannen skriver ett meddelande på en telefon och visar detta för flickan, där han frågor om hon är oskuld. Enligt en dom från Västmanlands tingsrätt ska flickan ha svarat nekande.

”Bra, då vet jag vem jag skall satsa på”, svarade Mohammed.

Sedan ska Mohammad vid olika tillfällen kysst och tagit på flickan, både på brösten och mellan benen. Trots att flickan på olika sätt markerat och även rakt ut sagt till Mohammed att hon inte varit intresserad har han fortsatt. Till slut tvingade han sig på flickan i en soffa. I domen står att hon frågade om han skulle våldta henne varvid han svarade ”ja, om jag måste”. Sedan fullbordades våltäkten på det kristna sommarlägret.

Frälsningsarmén valde att inte kontakta polis

Dagen därpå ska Mohammed fortsatt att göra närmanden mot flickan som själv försökt undvika honom. Senare, samma dag, ska vuxna på lägret fått kännedom om vad som hänt, men de valde att aldrig kontakta polisen. I domen står att läsa att ”de var ledsna, men att de helst inte ville skicka hem Mohammed”.

Till slut skickade flickan ett SMS, där hon berättade vad som hänt, till sin mor som just då befann sig på en kryssning till Helsingfors. Senare ska flickan även förts till sjukhus.

Mohammed dömdes för den våldtäkten, samt ytterligare en våldtäkt mot barn – en flicka som bara var 13 år – till totalt sex månaders sluten ungdomsvård. Flickan på sommarlägret uppges i domen haft ont i underlivet cirka en vecka och mådde dåligt under åtta månader.

Tidningen Fria Tider publicerar en artikel där de varit i kontakt med Frälsningsarmén med anledning av våldtäkten på sommarlägret.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag