Frankrike på helspänn – Man som körde genom vägtull misstogs för terrorist

Bild: Google Maps
  • Lördag 14 Nov 2015 2015-11-14
E-post 25

PARIS Terrordramat i Paris fortsatte under lördagen sedan en bil med fyra beväpnade män påstods ha forcerat en vägtull sydväst om Paris. Men de fyra misstänkta jihadisterna visade sig i själva verket vara en ensam man på väg in till stan.

Larmet om fyra misstänkta jihadister kom strax efter klockan ett på eftermiddagen. En misstänkt bil passerade då den vägtull som finns på motorvägen A10 som passerar det lilla samhället Ablis på den franska landsbygden. Ablis ligger knappt sju mil sydväst om Paris och hela kommunen har lite drygt 3 000 invånare.

Enligt Le Parisien påstods fyra ”tungt beväpnade” män färdas i bilen, en Citroën Berlingo, som färdades i riktning mot Paris.

Men terrorhotet visade sig en timme senare vara falskt. I bilen färdades en ensam man och det mystiska beteende som folk reagerat på uppgavs ha varit att han bytt fil i sista stund för att ta en annan väg, meddelar polisen.

Ett annat falskt terrorlarm kom under dagen in till polisen från Parisförorten Bagnolet. Boende uppgav att de hörde smällar som från skottlossning eller explosioner, men ljudet visade sig komma från ett bröllop där det firades med fyrverkerier, skriver Le Figaro.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag