Fransk vänsterpolitiker firade polishjältes död – riskerar 7 års fängelse

Fransk polis. Foto: Wikimedia Commons
  • Måndag 26 mar 2018 2018-03-26
E-post 501

FRANKRIKE En fransk vänsterpolitiker riskerar 7 års fängelse för att ha skrivit ett inlägg på Twitter där han välkomnar en polismans död. Polisen i fråga, Arnaud Beltrame, dog efter att han bytte plats med en gissla under ett terrordåd den 23 mars.

Under fredagen den 23 mars ägde ett terrordåd rum i Frankrike. Under dådet bytte polisen Arnaud Beltrame ut sig själv mot en gisslan och hyllas nu runt om i Frankrike för sitt hjältedåd. Polisen fick betala med sitt liv när han avled på ett sjukhus efter att ha mottagit kniv- och skottskador.

Polisen har hyllats över hela världen och hjältedådet har hyllats av bland annat Frankrikes president Emmanuel Macron och Frankrikes inrikesminister Colomb. Alla firar däremot inte Bertrames hjältedåd, en politiker för franska vänsterpartiet, La France Insoumise, skrev ett inlägg på Twitter där han välkomnade polisens död.

”Varje gång en polis är skjuten… tänker jag på min vän Remi Fraisse,” och syftade då på miljöaktivisten som dödades av en distraktionsgranat under en protest 2014.

”Och denna gång var det en polis, bra! Det betyder även en färre väljare av Macron”, skrev politikern enligt Aftonbladet.

Politikern, Stephane Poussier greps under söndagen i sitt hem i nordvästra Frankrike. Han sitter häktad för tillfället anklagad för att ha rättfärdigat terrorhandlingen genom de kommentarer han skrev på Twitter. Poussier kan komma att sitta sju år i fängelse samt böta 100 000 euro.

Ledaren för vänsterpartiet, Jean-Luc Melenchon, har fördömt uttalandet och uppger att partiet kommer att anmäla honom för rättfärdigandet av terrorism.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag