Franska slaktare ber om polisskydd efter skräckinjagande veganattacker

Foto: Flickr/Evan Bench
  • Onsdag 27 jun 2018 2018-06-27
E-post 202

FRANKRIKE Efter en våg av attacker av veganer ber nu franska slaktare regeringen om hjälp för att garantera deras skydd. Frankrikes 18 000 slaktare vädjar nu till inrikesministern om att bli garanterade polisskydd.

I Frankrike ber nu slaktare om polisskydd från olika veganer och djurrättsgrupper. Flera slaktare uppger att veganer sprider terror hos köttkonsumenter, uppger The Telegraph.

Slaktare uppger att de blir utsatta för ”fysiska, verbala och moraliska” attacker från veganer och djurrättsgrupper, de varnar även för att medias stöd till veganism pådriver dessa attacker.

Förfrågan om polisskydd kommer några dagar efter att ett slakteri i norra Frankrike blev vandaliserat för fjärde gången på bara några veckor. I en annan del av norra Frankrike blev sju slaktare attackerade och sprejade med fejkblod i slutet av april.

Jean-François Guihard, president för franska federationen av slaktare, skriver i ett brev till inrikesminister Gérard Collomb att samtliga slaktare i Frankrike räknar med regeringens stöd för att få ett slut på dessa attacker så snabbt som möjligt.

Guihard uttrycker även att Frankrikes 18 000 slaktare är oroliga över medias överexponering av den veganska livsstilen. Guihard lägger även till att slaktare är chockerade över den delen av samhället som vill införa sin livsstil och ideologi på den stora majoriteten av det franska folket.

I Frankrike är ungefär tre procent av befolkningen vegetarianer eller veganer. Majoriteten av det franska folket har svårt att acceptera idén om att inte äta kött, uppger The Telegraph.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag