Fredrik Anderssons mördare fritagen av beväpnade personer

Bild: Privat/Polisen
  • Torsdag 13 apr 2023 2023-04-13
E-post 0

Den 17-åring som dömts till sluten ungdomsvård i två år och 11 månader för mordet på Fredrik Andersson, politiker för Medborgerlig Samling, har fritagits av beväpnade personer enligt rapporterar Aftonbladet.

Det var den 10 mars förra året som 17-åringen sköt ihjäl Fredrik Andersson på Delta Gym i Stockholm. Den egentliga måltavlan för 17-åringen var en medlem i det kriminella MC-gänget Bandidos som tränade på samma gym.

17-åringen ska ha transporterats av Kriminalvårdens personal till en tandläkare i Södertälje när han fritogs av två maskerade personer som hotade personalen med vapen, rapporterar Aftonbladet.

De maskerade personerna och 17-åringen lämnade sedan platsen i en bil. Enligt uppgift till Aftonbladet var bilen en svart Mercedes. En stor polisinsats pågår.

– Vi är på plats och pratar med Kriminalvårdens personal och söker efter personbilen och personen, säger Towe Hägg,  presstalesperson för polisregion Stockholm, till Aftonbladet.

Ingen från Kriminalvårdens personal har skadats i samband med fritagningen.

– Naturligtvis så mår de inget vidare just nu. Men det är ingen som är fysiskt skadat, säger Ulf Mossberg, pressekreterare på Kriminalvården.

Läs även: 17-åring får ungdomsvård för mord på MED-profil

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag