Fredrik Malm (Fp) skyller dödshot på Sverigedemokraterna

Fredrik Malm är raljant och skyller dödshot på SD. Foto: Nyheter Idag / Twitter
  • Fredag 26 jun 2015 2015-06-26
E-post 443

STOCKHOLM I samband med att TTs journalist Owe Nilsson publicerar ett brev med ett dödshot på Twitter, passar Folkpartiets riksdagsledamot Fred Malm på att skylla saken på Sverigedemokraterna. ”Det kom inte med internposten från nån på SD-kansliet?”, svarar Malm till Nilsson.

I en tweet från Owe Nilsson, journalist på TT, finns en bild bifogad på ett brev där någon riktar ett dödshot mot honom. ”Det är ditt fel. Hoppas att du blir dödad i en trafikolycka”, står att läsa på ett handskrivet brev.

När Nilsson publicerar bilden på brevet på Twitter replikerar Folkpartiets riksdagsledamot Fredrik Malm. ”Det kom inte med internposten från nån på SD-kansliet?”, frågar Malm raljerande. När Nilsson påpekar att det kom med frankerat kuvert fortsätter Malm med raljerande kommentarer.

”Bra att de betalar porto i alla fall”, svarar Malm då till Nilsson.

Tilltaget från Malm upprör Sverigedemokraterna som tycker att det är ett slag under bältet.

– Det är ett lågvattenmärke, det är så tramsigt. Jag är inte förvånad över att alliansföreträdare är desperata i dessa tider när de känner att de inte kan hantera Sverigedemokraternas framfart i opinionen, men det här är ett nytt lågvattenmärke, säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge i telefon.

– Det är bara pinsamt, avslutar Vinge.

Nyheter Idag har sökt Fredrik Malm men det är ingen som svarar när vi ringer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag