Frick och Panshiri fick ingen inbjudan till SVT-fest trots medverkan i programmet

  • Lördag 27 aug 2022 2022-08-27
E-post

Det skulle bli en efterlängtad förhandsvisning för alla som medverkat i SVT-satsningen ”Invandrare för svenskar” på den exklusiva och glamourösa Scalateatern. Alla utom två deltagare i programpanelen bjöds in till den magiska kvällen. – Det kan inte handla om något annat än rasism, säger Panshiri till Nyheter Idag.

Under sommaren har den nya SVT-satsningen ”Invandrare för svenskar” spelats in i TV-huset. I programmet medverkar en panel med kändisar som Douglas ”Doggelito” Leon, Petrina Solange och Thanos Fotas. Men även Nyheter Idag-grundaren Chang Frick och debattören Mustafa Panshiri medverkar som panelister.

Den 10 augusti skickade SVT ut ett mejl till alla medverkande i programmet med en inbjudan till ett ”premiärmingel” på Scalateatern i Stockholm.

”Du och en vän är varmt välkomna på IFS premiärmingel på Scalateatern. Premiär-programmet kommer att släppas på SVT Play strax efter midnatt samma kväll, och går i broadcast 22.00 söndagen den 28/8”, står att läsa i den exklusiva inbjudan som skickades till alla utom två paneldeltagare.

En av de som inte bjöds in till kvällens mingel är Chang Frick. Efter en kontroll i mejlinkorgen konstaterar han torrt att det inte finns något mejl där om en premiärkväll på Scalateatern.

– Nä, jag hittar en massa tips om vem som sköt Olof Palme, om chemtrails och ett mejl om att Annie Lööf i själva verket är en rymdödla. Men jag hittar inget från SVT om just den här kvällen, säger han.

”Det här är ingen liten grej”

När panelisten Mustafa Panshiri nås av beskedet att han exkluderats från premiärminglet blir han bestört. Han har sett fram emot premiärminglet hela sommaren och berättar att han köpt in en fin kostym på Dressman inför den stora kvällen.

– Jag tänkte att eftersom det dröjer med inbjudan måste det vara något alldeles extra de har förberett. Varje kväll har jag lagt mig med fjärilar i magen. Det här är ingen liten grej, det kan vara mitt stora genombrott i media.

Varför Panshiri aldrig fick en inbjudan kan han inte riktigt förstå. Han säger att han inte tror det har med rasism att göra, men kan ej heller utesluta det.

– Klart det är rasism, säger han.

Samtliga i panelen har invandrarbakgrund från världens alla hörn. En källa till Nyheter Idag, som närvarade på premiärminglet, höll på att sätta en zucchini i halsen när han förstod att inte alla blev inbjudna. Men det är ingen ”grekisk tragedi” för det, förklarar han.

– Inte fan är det någon fest här, det var inte alls många som dök upp, säger han besviket.

Nyheter Idag söker Maj Wänstrand på SVT som skickat ut inbjudan till alla utom Frick och Panshiri.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag