Fripassagerare föll från flygplan – landade i trädgård

Foto: Flickr
  • Tisdag 2 jul 2019 2019-07-02
E-post 153

LONDON En person som misstänks ha gömt sig i hjulhuset på ett flyg från Kenya till Storbritannien har hittats död i en trädgård i London. Polisens teori är att han föll från sitt gömställe i planet.

BBC rapporterar att kroppen – som tros vara en man – hittades i en trädgård i stadsdelen Clapham i London på söndagseftermiddagen. Polisen misstänker att personen har fallit från ett Kenya Airways-flyg från Nairobi på väg till flygplatsen Heathrow.

En granne som BBC har pratat med säger att han hörde en duns och när han tittade ut genom fönstret såg han kroppen ligga där och trädgårdens väggar täckta med blod. Grannen säger samtidigt att kroppen var intakt och beskriver den som ”ett isblock”.

Enligt grannen ska kroppen ha landat bara någon meter från en boende som låg och solade i trädgården.

Kenya Airways har uppgett att en väska samt vatten och mat påträffades i planets hjulhus efter att det hade landat. I ett uttalande säger man att flygturen tar 8 timmar och 50 minuter och att det är beklagligt att en person har mist livet efter att ha gömt sig ombord.

Det är alltjämt oklart hur personen dog och Londonpolisen säger att man kommer att genomföra en obduktion av kroppen så småningom.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag