Full gas för fan!

Oavsett vad genderhandboken säger, det är alltså inte gasrör på lastbilen.
  • Tisdag 13 Dec 2016 2016-12-13
E-post 83

LEDARE På torsdag väntas region Gotlands tekniska nämnd bestämma sig om hamnen i Slite kan hyras ut till ryska Gazprom för att bygga Nord Stream 2. Pressen är stor på att regeringen ska försöka stoppa uthyrningen, men det är inte omöjligt att å ena sidan hyra ut hamnen till ryssarna och samtidigt vara trygg med säkerhetsläget.

Oron för att ryska Gazprom ska hyra hamnen i Slite grundar sig främst i att man indirekt ger ryssarna tillgång till Gotland. Företaget Gazprom är statligt ägt och kan på sätt och vis likväl betraktas som en rysk myndighet. Samtidigt vet vi att beslutsvägarna i Ryssland är mycket korta och rent teoretiskt, i ett skymningsläge, skulle rysk militär kunna göra förberedande operationer i Slite under Gazproms flagg.

Men det är lite Lars Wilderäng över sådana teorier, även om det förstås inte är helt omöjligt. Har man lite kunskap i hur gasrör ser ut, samt hur militärmateriel fungerar, skulle man kunna tänka sig en modell där man å ena sidan går ryssen till mötes men samtidigt försäkrar sig om att inga ensamkommande gröna män flyter i land hur som helst.

Det är förstås ett kontroversiellt förslag, eller rentav osvenskt, men jag är inte den som fegar att ta ut svängarna. Det stavas ”gränskontroll”.

Om vi tänker oss att vi hade utbildad personal som faktiskt hade koll på Sveriges gränser, vad som transporteras in till Gotland eller för den delen till Karlskrona, då skulle man kunna upptäcka om det gömmer sig 200 spetsnaz-soldater i lasten. Med lite grundläggande utbildning går det att se skillnad på systemet S-400 och gasrör gjutna i betong.

Till detta krävs förstås att vi har förmåga att mota olle i grind om ett skepp kommer lastat med överraskningar. Det kan vara sjömålsrobotar, torpeder och kustartilleri. Är man osäker är det bara att fråga närmaste MÖP – akronym för ”Militärt överintresserad person”.

Det är i grunden detta det handlar om. Sverige har som bekant bantat bort försvaret, något försämrat säkerhetsläge kunde ingen förutspå. Istället har vi satsat på en genderhandbok i försvaret. Ja du fattar. Och är man medveten om att den egna försvarsförmågan ligger på den nivå som den är, då är det också logiskt och rationellt att bli nervös även för ryska ihåliga gasrör. Minsta grej som kan utgöra ett hot blir till slut ett hot om man inte har motmedel.

Problemet här är alltså inte ryssen, det är Sverige. För en människa som totalt saknar immunförsvar blir minsta lilla bacill en potentiell livsfara. Sådana människor fungerar bäst i rosa kuddrum, så kallade ”safe spaces”, där de kan teoretisera fram sina genderhandböcker.

Ett alternativ är att byta ut genderhandböckerna mot Göran Frisk, givet att han ställer upp. Låt han föra befälet över ett kompani eller två på Gotland med fulla rättigheter att göra oanmälda inspektioner bland gasrör och fulla ryssar. En positiv sak med detta är att ryssar är vana vid att myndighetspersoner ställer frågor och vill ta del av dokument, de lär inte bli kränkta och vända sig till någon diskrimineringsombudsman.

I slutändan finns det ett faktum vi ändå inte kommer ifrån. Vill ryssarna ta Gotland lär de göra det oavsett om de får hyra hamnen eller inte. Vi kan göra det besvärligare för dom, men om de väl bestämmer sig är det inte så mycket vi kan sätta emot – även om vi förvisso har gjort några fall framåt, inte minst genom att damma av kustrobot RBS 15.

Har vi bara lite mer självförtroende och jävlar anamma i vår egen försvarsförmåga, då är vi inte rädda för att möta lite raka rör. Därför yrkar jag på Göran Frisk-linjen!

Ska vi låta Göran Frisk ta befälet över Gotland?
382 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag