Full polis drog brickan när han skulle slängas ut från krog

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 25 maj 2023 2023-05-25
E-post 0

En berusad polisman visade upp sin tjänstelegitimation och uttryckte sig olämpligt till en ordningsvakt när han skulle slängas ut från en krog. Nu får han fem dagars löneavdrag för tjänsteförseelse, rapporterar Dagens Juridik.

I ett arbetsrättsligt samtal med polisens ansvarsnämnd uppgav polisen att han var på krogen med några kollegor när han plötsligt blev tillsagd att lämna stället av en ordningsvakt. Men istället för att lyda uppmaning drog han upp sin tjänstelegitimation.

Läs även: Kvinnliga poliser anklagas för ”sexuellt gränslöst beteende” efter julfest

Enligt polisen skedde det av ren reflex när han blev tagen i armen av ordningsvakten, trots att han vet att man som polis aldrig ska åberopa sin anställning i sådana sammanhang.

Polisen hävdar att ordningsvakten som tog tag i honom  var ”mycket offensiv”, och det uppstod en ordväxling dem emellan. Han ångrar sig i efterhand och känner skam för sitt agerande.

Polisens personalansvarsnämnd konstaterar att han lagt sig i ordningsvaktens tjänsteutövning och dessutom uttryckt sig på ett olämpligt sätt, och påföljden bestäms till ett ”måttligt löneavdrag” om 25 procent av daglönen i fem dagar.

Läs även: Här grips polisen för rattfylleri: ”Stäng av din kamera”

Läs även: Sexpolis fick sparken – erbjuds jobb på stripklubb

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag