Fyra bilar brann i Rågsved inatt

Fyra bilar skadades i nya bilbränder i Rågsved. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 27 jun 2016 2016-06-27
E-post 438

STOCKHOLM Bilbränderna fortsätter i Stockholm. Natten mot måndagen skadades fyra bilar, varav ett par var helt utbrända, i Rågsved i södra Stockholm. – Vi var beredda på att det skulle bli oroligt, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

På en parkering intill ett bostadsområde i Rågsved brann fyra bilar inatt. När Nyheter Idag anländer till platsen arbetar räddningstjänsten med att släcka bilarna och bredvid stod yrvakna åskådare, troligen boende i området. Även en polispatrull var på platsen.

Men någon mer skadegörelse eller så kallad social oro blev det aldrig, berättar Albin Näverberg vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

– Att det var anlagt det är nog helt klart, men varför vet vi inte.

Nyligen berättade Näverberg för Nyheter Idag att det finns ett mönster med bilbränderna i samband med skolavslutningar och när skolan börjar igen. Ett tips från polisens sida är att vuxna kan vara synliga utomhus vilket har en dämpande inverkan då ungdomar inte längre kan röra sig fritt anonymt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag