Fyra knivmördade i attack på polisstation i Paris

Polis i Paris. Genrebild. Foto: Daniel Stockman
  • Fredag 4 okt 2019 2019-10-04
E-post 354

PARIS Fyra personer har knivmördats i en attack på en polisstation i Paris. Ytterligare en person har svårt skadad förts till sjukhus. Gärningsmannen, som var en civilanställd man i 45-års-åldern som arbetat inom polisen i cirka 20 år, sköts ihjäl av polis. 

Enligt Le Parisien skedde attacken skedde vid 13-tiden på torsdagen när den knivbeväpnade mannen attackerade tre personer på två olika kontor på första våningen. Mannen begav sig sedan mot trappan där han attackerade två kvinnor med kniv.

På gården ska mannen ha beordrats av en polisman att lägga ifrån sig kniven. I samband med detta sköts mannen i huvudet och avled.

–  Jag såg en man med en kniv i handen. Han sprang mot en polisman som varnade honom, men mannen stannade inte och polismannen sköt. Först trodde jag det var en övning men nej. Vi fick hålla oss på våra kontor innan vi evakuerades, säger en kvinna till Le Parisien.

Enligt en källa till Le Monde verifierar polisen just nu uppgiften att mannen konverterat till islam. Mannens hustru har tagits i förvar av polis.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag