Fyra marockaner gripna för gruppvåldtäkt mot turist på Kanarieöarna

Arkivbild. Foto: Gran Canaria Go
Arkivbild. Foto: Gran Canaria Go
  • Söndag 29 okt 2017 2017-10-29
E-post 520

SPANIEN Fyra marockaner har gripits på Kanarieöarna för en gruppvåldtäkt mot en turist annandag jul förra året. Det skriver El Mundo.

Kvinnan, som anmälde våldtäkten samma dag som hon utsattes för den, berättade för polisen att hon våldtagits av en man inne på en toalett på ett köpcentrum i Puerto Rico på Gran Canaria. Hon berättade också att ytterligare en man försökt våldta henne, men att hon lyckats jaga iväg honom.

Men när utredarna gick igenom övervakningsfilm från platsen upptäckte de att övergreppet kvinnan utsatts för var värre än så.

”En genomgång av övervakningsfilmerna avslöjade att offret hade utsatts för ett grövre brott än hon visste om, det var fem män som förgrep sig och utnyttjade turisten sexuellt den natten”, skriver polisen i ett uttalande.

Först våldtogs kvinnan av en man som utnyttjade att hon var starkt alkoholpåverkad. Han ledde iväg henne till en avsides plats vid köpcentrumet där han, trots kvinnans protester och motstånd, förgrep sig på henne. Därefter våldtog ytterligare tre män kvinnan medan hon låg medvetslös på marken.

Kvinnan blev därefter liggandes på marken i mer än en timme innan en femte man dök upp och försökte våldta henne. Vid det sista övergreppet vaknade kvinnan till liv och lyckades avvärja övergreppet, efter två minuters kamp gav mannen upp och flydde.

De fyra marockanerna, som enligt El País är ett kompisgäng som är 26 till 32 år gamla, greps mellan 18 och 23 oktober i Mogán på ön Gran Canaria. Polisen utesluter inte att det kan bli aktuellt med fler gripanden.

Polisens arbete med att identifiera förövarna har försvårats av att några av dem vistas i landet illegalt som så kallade papperslösa flyktingar. Det är oklart vilket land den våldtagna kvinnan kommer ifrån.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag