Fyra personer gripna efter spektakulär lammstöld: ”De har svenska personnummer”

Foto: Wikimedia Commons
  • Fredag 11 maj 2018 2018-05-11
E-post 1041

Fyra personer greps i morse efter en lammstöld vid en gård i södra Örebro. Enligt polisens uppgifter hade lammet bundits med elsladdar, men har nu återlämnats till flocken. ”De är frigivna nu, men står fortfarande under utredning”, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid Bergslagens polisregion.

Tidigt i fredags morse fick polisen larm om att obehöriga tagit sig in i en fårhage och stulit ett lamm. Strax före klockan 05 slog polisen till mot en bil med fyra personer. I bakluckan låg det försvunna lammet bundet med elsladdar.

Enligt uppgifter till Nerikes Allehanda har gärningsmännen vält ner staketen i fårhagen och på så sätt tagit sig in. Lantbrukaren Henrik Nordqvist blev larmad av en boende på gården i samma stund som polisen kontaktades.

– När jag fick samtalet åkte jag direkt, men när jag kom ner till hagen hade de försvunnit. Det var ovanligt ljust ute så det är konstigt att de vågade. Speciellt när det är så nära stan och det finns många som bor här, säger Henrik Nordqvist.

Han berättar att detta inte är första gången som ett lamm stjäls.

– Det hör inte till vanligheterna sånt här. Fast för några år sedan skedde något liknande. Några campinggäster knackade på för de hade hittat rester av ett lamm på vår gård. Det har också försvunnit lamm tidigare, säger han till Nerikes Allehanda.

Polisen bekräftade klockan 07.19 att lammet returnerats till flocken.

Henrik Nordqvist förklarar att han känner sig lättad efter lammstölden.

– Jag fick laga staketen och kommer att flytta lammen till en annan hage. Det är skönt att lammet är tillbaka och att det inte blev någon större tragedi.

Mellan 21 och 25 år

De fyra personer som greps är misstänkta för stöld och släpptes senare under dagen. De är mellan 21 och 25 år.

– De är frigivna, men står fortfarande under utredning, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid Bergslagens polisregion.

Vilken nationalitet har de fyra misstänkta personerna?

– Alla fyra har svenska personnummer.

Vad har du mer för information om brottet?

– Enligt förundersökningsledarens, så att säga, fingertoppskänsla har detta karaktären av ett busstreck, men det är ju likväl ett brott.

Prova PLUS för 349 kronor i ett halvår. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag