Tre personer allvarligt skadade efter skjutning vid kyrka

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 30 jun 2018 2018-06-30
E-post 543

HELSINGBORG Flera personer har skadats i en skottlossning i centrala Helsingborg under lördagskvällen. ”Fyra män har förts till sjukhus, några med skottskador, några med skärskador”, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt till Expressen. Enligt Region Skåne vårdas tre av dem med allvarliga skador.

Strax efter klockan 20 på lördagskvällen larmades polisen om skottlossning i närheten av Gustav Adolfs kyrka i Helsingborg. Händelsen har lett till en större polisinsats.

– Vi var på väg till bion, jag och några vänner. Då hörde vi skottlossning och en kompis såg en man falla omkull. Sedan var det en man som flydde på motorcykel mot trafiken på Södergatan, säger ett vittne som hört av sig till Helsingborgs Dagblad.

Enligt SOS Alarm har fyra personer förts till sjukhus med ambulans. Polisen bekräftar att flera personer har skadats i samband med skottlossningen.

– Ett antal personer har skadats. Vi har rätt mycket uppgifter att bearbeta och det är en större polisinsats, säger Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral.

Ärendet rubriceras som försök till mord

Bakgrunden till skottlossningen är oklar, men enligt uppgifter till SVT Nyheter rör det sig om en gänguppgörelse.

– Vi är vid akuten och säkrar spår och förhör de skadade om det är möjligt. Sedan jobbar vi med bakgrunden till detta, vilka de involverade personerna är och vem som kan vara gärningsman och målsägande, säger Rickard Lundqvist.

I en uppdatering på Facebook klockan 22.33 bekräftar polisen att fyra män förts till sjukhus. Ärendet har rubricerats som försök till mord.

Enligt Helsingborgs Dagblad har akuten spärrats av och de skjutna ska vara kända av polisen sedan tidigare. Enligt Region Skåne ska tre av männen vara allvarligt skadade, den fjärde vårdas med lindriga skador. Männen är i 20-årsåldern, skriver Expressen.

Ett klipp efter skjutningen har laddats upp på Youtube:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag