Fyra rån på en månad – nu läggs butiken i Svedala ned

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 18 jun 2019 2019-06-18
E-post 392

SVEDALA Efter fyra rån på en månad lägger Amir Burhani ned sin jourbutik i Svedala. Burhani har misstankar om en gärningsman men polisen har inte kunnat gripa någon misstänkt.

35-åriga Amir Burhani lämnade Malmö med sin familj och öppnade en butik i Svedala i Skåne och i början gick allt bra.

– Vi lämnade Malmö för vi tyckte att det hade blivit så oroligt där. Så vi flyttade hit och startade verksamheten i Svedala. Butiken blev bättre och bättre och vi fick stamkunder, berättar Burhani för Aftonbladet. 

Läs även: Det blodiga butiksrånet

Men för en månad blev butiken knivrånad första gången. Och rånen bara fortsatte. Efter det fjärde rånet på en månad väljer Amir att ge upp.

– Ingen vill jobba här. De känner sig inte trygga i att stå i butiken. En av dem slutade direkt efter ett rån och en annan anställd har blivit drabbad två gånger och är sjukskriven fortfarande, säger Burhani.

Trots att sex månader återstår på hyreskontraktet lägger Burhani ned sin butik i Svedala, och koncentrerar sig på sin andra jouraffär i Lomma.

– Det är jättetråkigt. Många som bor här i området har varit glada över butiken, särskilt gamlingar som inte kan ta sig till större affärer, säger Burhani.

Amir Burhani har misstankar om vem som kan ligga bakom rånen och har överlämnat övervakningsfilmer till polis, som ännu inte gripit någon misstänkt då vittnen saknas.

– Jag vet att butiksägaren känner sig frustrerad över att han tycker sig veta vem rånaren är, men vi måste kunna lagföra den eller de som har gjort det här, säger kommunpolis Janne Nilsson, till Sydsvenskan.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag