Fyra skjutna med automatvapen – Sedan hördes en stor explosion i Malmö

  • Söndag 25 sep 2016 2016-09-25
E-post

MALMÖ Fyra personer vårdas på sjukhus med okända skador efter att de blivit skjutna utomhus med automatvapen. En stor polisinsats pågår för att utreda händelsen. Senare samma kväll hördes en stor explosion i närheten. – Jag vet bara att det är fyra män, säger polisens Anna Göransson, presstalesperson hos polisen i Malmö om de skottskadade.

Klockan 18.52 inkommer larm till polisen om en skottlossning vid Censorsgatan i södra Malmö. Någon eller några har skjutit med automatvapen enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet. På platsen har polisen spärrat av ett stort område och satt in stora resurser i arbetet med att utreda händelsen. Enligt polisens hemsida ska gärningsmännen eventuellt lämnat platsen på moped.

Oklart skadeläge

Enligt polisens hemsida har tre personer på okänt sätt tagit sig själva till sjukhus. Den fjärde personen som blev skadad i skottlossningen har transporterats med ambulans till sjukhus för vård. När Nyheter Idag talar med polisens presstalesperson Anna Göransson förklarar hon att identiteten ännu inte är känd på de skadade, mer än att samtliga är män. Ej heller har hon några uppgifter om hur pass skadade männen är.

– Nej, jag har inga uppgifter om några skador. Det är sjukhuset som hanterar det.

Under kvällen arbetade polisen i området med teknisk undersökning där skottlossningen ägt rum. Tomhylsor har påträffats på platsen enligt polisens hemsida. Även vittnesuppgifter samlas in, bland annat genom dörrknackning i området.

– Vi har varit på platsen och hämtat in uppgifter från folk om man eventuellt sett och hört något. Detta har skett utomhus och det är ändå så pass tidigt på kvällen att det fortfarande är lite ljust, så det finns säkert folk som kan ha sett och hört någonting. Men vad exakt vad inhämtningen har gett vågar jag inte säga.

Larm om explosion

Senare under söndagskvällen fick polisen in ett larm om en explosion. Enligt den nyhetssajten 24 Malmö har SOS Alarm tagit emot flera samtal om explosionen, som ska ha hörts över stora delar av Malmö. Enligt larmsamtalen ska explosionen hörts i närheten av Fosie, vilket är samma område som Censorsgatan där skjutningen ägt rum.

Men efter att polisen undersökt området i Fosie har de inte hittat något som tyder på att egendom eller någon människa kommit till skada.

– Det är väldigt vanliga larm för oss, det kommer in smällar, höga ljud och explosioner. Vi åker alltid och kontrollerar, det gjorde vi även idag. Men det fanns ingenting som tydde på att det varit något sånt. Som sagt, det här är regelbundet förekommande. Nu kom det från ungefär samma plats.

Oroligt utanför akuten

I samband med att de fyra männen kom in till sjukhus för vård med anledning av skottskadorna har även ett stort antal personer sökt till sig byggnadens akutmottagning. Bilder från platsen visar att polisen är närvarande och även upprättat en avspärrning precis utanför sjukhuset.

– Jag vet att det under kvällen varit oroligt vid akuten dit de skadade fördes. Det var väldigt mycket människor som ville komma in, så vi har varit på plats och upprätthållit ordning.

Enligt Göransson har inget brott inträffat utanför sjukhuset. Själva skjutningen vid Censorsgatan kommer rubriceras som mordförsök enligt polisens hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag