Fyraårig flicka beskjuten med raketer i Borås: ”Hon grät och var helt livrädd”

Händelsen ska ha inträffat i närheten av Netto i Borås. Personerna på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Google Maps
  • Torsdag 29 Dec 2016 2016-12-29
E-post 516

BORÅS Under torsdagen har ett ungdomsgäng skjutit nyårsraketer mot en fyraårig flicka i Borås. Händelsen inträffade i utanförskapsområdet Hässleholmen, rapporterar Borås Tidning. – Min dotter är rädd för fyrverkerier och vi bad dem därför att sluta. ”Snälla, skjut inte”, sa jag. Men de lyssnade inte och när de var på väg därifrån sköt de plötsligt mot oss, berättar mamman för tidningen.

Det råder närmast anarki i utanförskapsområdet Hässleholmen i Borås. Den bilden ger i vart fall lokaltidningen Borås Tidning när de rapporterar om en incident under torsdagseftermiddagen med ett ungdomsgäng som sköt nyårsraketer. Efter att en mamma till en fyraårig flicka bett ungdomarna att inte skjuta i närheten av barnet valde ungdomsgänget att i praktiken gå till attack.

– Min dotter är rädd för fyrverkerier och vi bad dem därför att sluta. ”Snälla, skjut inte”, sa jag. Men de lyssnade inte och när de var på väg därifrån sköt de plötsligt mot oss, berättar mamman för tidningen.

En fyrverkeripjäs ska ha briserat precis intill fyråringen, men som tur var ska barnet klarat sig undan skador.

– Hon grät och var helt ifrån sig, och ville bara hem. Hon var ju rädd redan innan och det här förvärrade det.

Mamman beskriver ungdomsgänget som ”uppkäftiga”. Familjen berättar att de tidigare försökt prata med ungdomsgänget, bland annat eftersom familjen har en hund som är rädd för raketerna. Då ska ungdomarna ha skjutit raketer mot mammans sambo. En raket ska då briserat intill örat och han har blivit tvungen att uppsöka vårdcentral efter den händelsen.

– Vi måste ha hjälp av polisen så att de kan skydda oss för vi klarar det inte själva. De här killarna drar ju sig inte ens för att ge sig på barn. De visar inte respekt för någon. Vi vill att det här kommer ut så att folk får upp ögonen för hur det är, vädjar mormodern till fyraåringen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag