”Gå å dö jävla moderater” – chefredaktör står för sitt näthat

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Onsdag 3 apr 2019 2019-04-03
E-post 492

SVERIGE I ett Facebookinlägg skrev Isabella Iverus, chefredaktör för tidningen Byggnadsarbetaren, ”gå å dö jävla moderater” – ett uttalande hon säger att hon kan stå för fullt ut.

Det var på sin privata Facebooksida som Isabella Iverus kommenterade nyheten att ungdomar som vill sommarjobba för Växjö kommun måste ha godkända betyg i svenska och matematik. Bakom de nya reglerna står moderaten Oliver Rosengren.

”Men gå å dö jävla moderater. Ni straffar ju de svagaste BARNEN för att fiska röster. Bläh. Trodde det var ett aprilskämt men så var det inte. Skäms!” skrev Iverus i sin kommentar enligt P4 Kronoberg, som frågar henne om hon kan stå för de hårda orden.

– Jag står för det fullt ut. Jag tycker att det är ett jättedåligt förslag. Det här drabbar faktiskt de svagaste. De här feriejobben går ju till barn som är 15, 16 och 17 år gamla, ofta går de i nian. Alla vet ju att tonåringar har omogna hjärnor, inte orkar. Har man inte godkända betyg så är det kanske bästa man kan göra att få ett sommarjobb, så man förstår poängen av att man ska läsa och gå i skolan, säger Iverus.

Oliver Rosengren skriver på Twitter att han är förvånad över att chefredaktören inte visar någon ånger.

Läs även: Busch Thor slår tillbaka mot vänsterprofilens näthat: ”Be aldrig om ursäkt för hur du ser ut”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag