Gäng rånade glassbilen i Bro: ”Vi är inte skyddade någonstans längre”

Foto: Hans Lindqvist/Wikipedia
  • Torsdag 1 feb 2018 2018-02-01
E-post 1029

STOCKHOLM Hemglassbilen skulle sälja glass till barnfamiljer, men blev attackerad av ett gäng i övre tonåren. Glassbilen kapades och föraren blev upptryckt mot en vägg och rånad på mobiltelefon och pengar. 
– Det känns sorgligt och bedrövligt att glassbilar, som skänker glädje till människor runtom i landet, ska utsättas för rån. Men vi är inte skyddade någonstans längre, säger Anders Bengtsson, affärsutvecklingschef på Hemglass. 

Under onsdagskvällen 31 januari rånas föraren till Glassbilen då han passerar genom Bro.

Han trycks upp mot en närliggande vägg av ett gäng på fyra till fem personer som tros vara i övre tonåren. Han blir bestulen på mobiltelefon och pengar. Det rapporterar Mitt i. 

Därefter kapar gänget glassbilen och försvinner från platsen.

– Vi har aldrig varit med om att bilen stjäls på det här sättet tidigare. Rån eller stölder mot våra glassbilar är väldigt sällsynta. Det finns nästan inga kontanter i dem, säger Anders Bengtsson, affärsutvecklingschef på Hemglass, till Mitt i.

Föraren ska trots omständigheterna må bra. Enligt Bengtsson har Hemglass strikta regler om att endast ett par hundra kronor får förvaras i bilen, inuti i en säkerhetsbox.

– Det känns sorgligt och bedrövligt att glassbilar, som skänker glädje till människor runtom i landet, ska utsättas för rån. Men vi är inte skyddade någonstans längre. Eftersom butiker och banker i princip inte har några kontanter, förflyttas brottsligheten med den här typen av försök.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag