Gängkriminell son sköt ihjäl man vid hemmet – familjen vräks

Bild: Polisen
  • Söndag 16 apr 2023 2023-04-16
E-post

Efter att sonen i en fembarnsfamilj skjutit ihjäl en person från ett rivaliserande gäng och skadat en annan allvarligt i en skottlossning från loftgången vid familjens lägenhet vräks familjen från bostaden, rapporterar Hem & Hyra.

Natten till den 30 augusti 2021 sköt en ung man i Järva från en loftgång ned på gatan. Han avlossade sex skott, och en man sköts ihjäl medan en annan träffades i huvudet men överlevde.

Förra året dömdes mannen till 13 år och tio månaders fängelse för mord, mordförsök, medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Nu vräks även hans familj från sin lägenhet, som ligger nära den plats varifrån sonen i familjen avlossade de dödliga skotten, rapporterar Hem & Hyra.

Läs även: Halvnaken pappa misshandlade tidningsbud – nu vräks hela familjen

Den unga mannen hör till det kriminella gäng som kallas för ”Hjulstabarnen” och ligger i våldsam konflikt med ett annat gäng.

Familjens lägenhet, där sonen förvarat narkotika och skjutvapen, beskrivs av polisen som en fritidsgård för sonens kriminella nätverk där man gjort ett flertal gripanden och tillslag. I området bor många familjer med små barn, och grannar har vittnat om att de känt stor rädsla och otrygghet på grund av det kriminella nätverkets närvaro.

I september förra året sade hyresvärden Hjulstahem upp familjen, som har fem barn, på grund av sonens aktiviteter. Föräldrarna, som stått på kontraktet sedan 2009, motsatte sig emellertid uppsägningen.

De hävdade att de har varit skötsamma hyresgäster som betalat hyran i tid och haft god kontakt med sina grannar. De menade att de inte har ansvar för skottlossningarna, och nekade till att lägenheten varit mötesplats för det kriminella gänget.

I november förr året beslutade Hyresnämnden att familjen ska vräkas, vilket föräldraparet överklagade. Nu har hovrätten tagit ett beslut till hyresvärdens fördel. Enligt hovrätten var skottlossningen från loftgången ett mycket allvarligt brott som innebar en fara för grannarnas liv och hälsa.

– Vi och framförallt grannarna är väldigt glada över hyresnämndens beslut som nu även hovrätten fastslagit. Som hyresgäst är man alltid ansvarig för att inneboende och besökare inte stör. Man kan bli uppsagd om det blir allvarliga störningar, säger Ewelina Holm, kommunikationschef för Einar Mattsson som äger Hjulstahem.

Läs även: Inomhusgrillare vräks – grillade mat i vardagsrummet

Läs även: Pappa till gängkriminell ihjälskjuten: ”Troligen en hämnd”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag