Gängledare häktad – misstänks för våldtäkt

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 24 jun 2022 2022-06-24
E-post 226

En ledare för det kriminella förortsgänget Husbys hyenor har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, rapporterar Expressen. Brottsoffret ska vara en kvinna mannen känner och den misstänkta brottsplatsen är en bostad.

Mannen är den tredje medlemmen i Husbys hyenor som på kort tid misstänks för olika brott mot kvinnor.

Nyligen dömdes rapparen och gängmedlemmen Adel Dostani till två års fängelse för gorv fridskränkning och misshandel på grund av våldsbrott mot sin flickvän och hennes syster. En annan gängmedlem har nyligen dömts till tio månaders fängelse för att ha misshandlat sin hustru.

Läs även: Rapparen Dree Low åtalas för kioskrån i Akalla

Ett antal övriga medlemmar i Husbys hyenor har dömts för andra brott, bland annat rapparen Dree Low som dömts för ett rån av en kiosk.

Mannen som nu misstänks för våldtäkt har tidigare dömts för grovt vapenbrott och narkotikabrott, men dömdes endast till skyddstillsyn.

Husbys hyenor är ett av Stockholms mest våldsamma kriminella gäng och har bland annat legat i konflikt med det Rinkebybaserade gänget Filterlösa grabbar, en konflikt som resulterat i fyra mord och ett tiotal skjutningar.

Den nu häktade mannen har tidigare häktats som misstänkt för grovt vapenbrott efter att ett vapen som kunde kopplas till ett av morden i konflikten hittades i en lägenhet där han befann sig. Efter att ha suttit häktad i en månad friades han från misstankarna och fick ett skadestånd.

Läs även: Tre gånger fler dödsskjutningar hittills i år

Läs även: Ska ”knäckas” och ”jagas till världens ände” – regeringens löften om gängen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag