Ganman och lokala musiker uppträder i Östersund – ska stötta näringslivet

Bild: Pressbild
  • Fredag 20 mar 2020 2020-03-20
E-post 152

ÖSTERSUND Jens Ganman läser högt ur sin senaste bok och lokala musiker uppträder på gatan i Östersund på lördag för att stötta det lokala näringslivet. Men arrangören Calle Hedman understryker för Nyheter Idag att man riktar sig till personer utanför riskgrupperna, som istället kan ta del av initiativet ”Shopping Akuten Östersund” som erbjuder gratis hemkörning.

Nu anordnas uppträdanden i Östersund för att stötta det lokala näringslivet under coronakrisen, rapporterar Länstidningen.

Bakom initiativet står Calle Hedman, centrumutvecklare vid Destination Östersund, och bland de lokala musiker som tackat ja märks Bodil Johansson, Roger Rådström, Patrik Zackrisson & Sons, Martin Kjellerstedt, Johan ”Bottleneck John” Eliasson och Erika Grundströmn, som kommer uppträda på gatan.

Läs även: Verkligheten kom ikapp – Ganman tillbaka med ny bok

Även ”Årets svensk” Jens Ganman kommer stötta det lokala näringslivet genom att högläsa ur sin senaste bok ”Var och en för sig”.

Calle Hedman understryker att man tar rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten om att undvika folksamlingar på allvar.

– Vi sprider ut musikerna längs stan. Det blir inga stora folksamlingar, utan är ett sätt att göra det lite extra trevligt att besöka stan samtidigt som vi stöttar det lokala näringslivet och musikerna, säger Hedman till Länstidningen.

Läs även: Jens Ganman utsedd till Årets svensk

Nyheter Idag har varit i kontakt med Hedman, som understryker att evenemanget vänder sig till de som inte tillhör någon riskgrupp.

”Vi kommunicerar i allt vi gör att riskgrupper och sjuka ska stanna hemma för det är så vi tolkar myndigheternas riktlinjer. Så alla insatser vi nu gör för att rädda vårt lokala näringsliv är riktade mot dem som känner sig friska och inte befinner sig i någon riskgrupp” skriver Hedman.

För seniorer och andra som löper stor risk att bli allvarligt sjuka av coronaviruset har Hedman startat Shopping Akuten Östersund, som hjälper med shopping och hemleverans gratis.

Hedman skriver också att lokala näringsidkare tagit egna initiativ för att skapa trygghet under coronakrisen.

”De städar oftare, är extra noga med hygien, särar på bord så att man inte behöver sitta lika nära varandra och så vidare” skriver Hedman till Nyheter Idag.

Läs även: Ganmans utmaning till Moa Berglöf: ”Hon får 10 000 kronor om hon hittar något jag skrivit som är rasistiskt”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag