Går inte använda fjärrkontroll-app till nya Apple TV

Nya Apple TV. Foto: apple.com
  • Måndag 2 Nov 2015 2015-11-02
E-post 12

SVERIGE Den nya Apple TV som numera finns att köpa i handeln har ett annorlunda problem, berättar sajten 99mac. Apples egen iOS-app Fjärrkontroll går inte att använda ihop med nya Apple TV, däremot följer det med en fysisk fjärrkontroll.

Den nya Apple TV är tillgänglig i handeln, i grunden en slags dator med ett eget operativsystem som kallas tvOS. Tv-tittandet med Apple TV fungerar i princip som en mobiltelefon där användaren kör olika sorters program, så kallade appar, för att hämta hem en videoström.

På det viset kan en Apple TV vara helt och hållet skräddarsydd efter användarens preferenser. Men en liten detalj visar sig sticka ut, det går inte använda den nya Apple TV tillsammans med Apples egen iOS-app fjärrkontroll, rapporterar sajten 99mac.

Appen fjärrkontroll körs i iOS-enheter som iPhone och iPad och har använts för att kunna styre äldre versioner av Apple TV. Däremot går det bra att använda medföljande fjärrkontroll till den nya Apple TV.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag