Garage i brand – uppåt 200 bilar förstörda

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 26 aug 2021 2021-08-26
E-post

MÄRSTA Det brinner i ett parkeringsgarage i Märsta norr om Stockholm. Uppemot 200 bilar har förstörts i elden och nu riskerar delar av byggnaden att rasa.

Polisens presstalesman Ola Österling berättar att klockan var 02.07 när larmet kom in om att det brann en till tre bilar i ett parkeringsgarage ovan jord i området Valsta.

Branden spred sig till fler bilar och till slut även till själva byggnaden. Räddningstjänsten har larmat om rökutvecklingen, och bostäder i omgivningen har evakuerats.

– Röken från bilbränder är ju alltid synnerligen giftig, säger Ola Österling.

Polisen har inlett en brottsutredning med rubriceringen grov skadegörelse. Någonstans mellan 100 och 200 bilar har förstörts i branden.

– Polisbefälet på plats har fattat misstankar om att detta ska vara ett uppsåtligt brott – att någon med vilja har orsakat det här på ett eller annat sätt, säger Österling.

Inga personskador har rapporterats in.

– Det brinner fortfarande. Det kommer vara platsbevakning och det är rasrisk i delar av den här byggnaden, säger Österling vid sjutiden på torsdagsmorgonen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag