Gatukonstnären Dan Park svårt misshandlad i Danmark

Dan Park blev misshandlad i Danmark. Foto: Facebook / Privat
  • Söndag 4 jan 2015 2015-01-04
E-post

DANMARK Gatukonstnären Dan Park blev på nyårsdagen misshandlad i stadsdelen Norrebro, Köpenhamn. En grupp om sex maskerade personer gav sig på honom. – De kom bakifrån och började sparka, de skrek att jag var en nazistjävel, berättar Park i telefonen för Nyheter Idag.

Den omdebatterade gatukonstnären Dan Park har tidigare varit i hetluften när han blivit fälld för hets mot folkgrupp för sin konst. På nyårsafton befann sig Park i Köpenhamn tillsammans med en tjej. När han på nyårsdagen väntar på sitt sällskap blir han misshandlad, berättar han för Nyheter Idag över telefon.

– Jag var ute med en tjejkompis och när hon var inne på 7-eleven stod jag utanför och väntade vid en busshållsplats.

– De kom bakifrån och sparkade på benen så jag föll ner på marken. De skrek att jag var en ”nazistjävel” och sparkade på mig när jag låg ner. Det var sex personer varav en av dem var tjej. De var maskerade.

Hur mår du idag?

– Efter omständigheterna okej. Jag har ont i axeln efter sparkarna jag fick.

Park berättar att han ska gå till ögonläkare på måndag för att kolla att allt är okej med ögonen. Han förklarar även att det var ingen särskild händelse som föregick misshandeln utan han uppfattade situationen som det var att vänsteraktivister som känt igenom honom och sedan beslutat sig för att gå till attack.

Har du polisanmält det?

– Polisen kom ganska snabbt efteråt. Jag var ganska full just då, det var precis efter nyårsnatten, så jag kände inte av misshandeln så mycket just då och ville inte anmäla. Men vi gick till polisen dagen efter och anmälde.

Finns det vittnen till händelsen?

– Ja, jag tror det fanns folk som såg det. Men de vågade väl inte ingripa, folk blir lätt rädda när sådant här händer.

Är det första gången du blir misshandlad?

– Det är första gången det händer mig i Köpenhamn. I Malmö har jag blivit påhoppad några gånger tidigare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag