Gav upp bronsplats när konkurrent sprang fel – hyllas av sportvärlden

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 21 sep 2020 2020-09-21
E-post

SANTANDER Den spanska triathleten Diego Méntrida hyllas i sociala medier efter att han frivilligt gav upp en bronsplats i Santander Triathlon åt en konkurrent som råkat springa fel på upploppet, rapporterar BBC.

Den brittiska triathleten James Teagle var på väg att ta en tredjeplats när han gjorde ett misstag och sprang fel mindre än hundra meter från mållinjen.

Läs även: Rekordkontraktet för sportens störste – 4 miljarder

Diego Méntrida sprang förbi Teagle, men insåg att britten gjort ett misstag och stannade precis innan mållinjen för att låta Teagle komma före honom.

Teagle skakade tacksamt Méntridas hand innan han klev över mållinjen och tog en tredjeplats.

– När jag såg att han missade rutten, stannade jag bara. James förtjänade sin medalj, sade Méntrida till Eurosport efter loppet, och tillade att han hade gjort om samma sak om det hände igen.

Santander Triathlon ägde rum den 13 september, men de senaste dagarna har bilder från den sportsliga bronsfajten spritts på sociala medier där Méntrida hylllas.

Läs även: Dynamite in Doha: Tidernas bästa friidrottstävling

I ett inlägg på Instagram skriver Méntrida att hans sportsliga uppträdande är ”något mina föräldrar och min klubb har lärt mig sedan jag var liten. Ur mitt perspektiv borde det vara helt normalt”.

På fredagen belönades Méntrida med en heders-tredjeplats i loppet, och samma prissumma på 300 euro som tredjeplatstagaren Teagle fick, enligt El Mundo.

Läs även: Här missar han putten – när kvinnan visar tutten

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag