Genusprofessor utförde New Age-ritual på högskola

Bild: © Samuli Lintula / Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0
  • Fredag 12 apr 2019 2019-04-12
E-post 488

ÅBO En genusprofessor har utfört en ritual för att driva ut negativ energi från ett personalrum på Åbo Akademi. Akademins rektor säger att metoden ”motsvarar inte Åbo Akademis ståndpunkt”. Tidigare har Åbo Akademi portförbjudit en paneldebatt med Alexander Bard.

Den biträdande professorn i genusvetenskap vid Åbo Akademi utförde en New Age-ritual tillsammans med personal på akademin, rapporterar Hufvudstadsbladet. Under ritualen placerades saltkristaller ut i personalens rum för att driva ut negativ energi.

– Vi känner till vad som har skett, och har diskuterat det med de berörda parterna. Det är frågan om att några i personalen på eget initiativ har försökt förbättra arbetsklimatet, säger Åbo Akademis rektor Mikko Hupa till Turun Sanomat.

– Metoden som de valde var tyvärr dålig och motsvarar inte Åbo Akademis ståndpunkt. Det har vi gjort klart för de berörda parterna, fortsätter Hupa.

Läs även: Bard portad från Åbo Akademi: ”Klassiskt kvinnlig makttaktik”

Åbo Akademi har tidigare väckt uppmärksamhet när man beslutade att portförbjuda en paneldebatt i högskolans lokaler på grund av Alexander Bards medverkan.

– Det finns sextusen personer knutna till Åbo Akademi, och det är trettiofem av dem som skrivit under det här uppropet om att debatten måste stoppas på grund av min medverkan. De (Åbo Akademi) bara lade sig på en gång, det räckte med ett enda möte så sade rektorn nej, berättade Bard för Nyheter Idag.

Paneldebatten med Bard hölls på annan plats i svenska Yles regi på den internationella mansdagen, den 19 november.

Lyssna även på: Nyheter Idag-podden: Henrik Jönsson om Kristerssons försök att undvika partisplittring

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag