Giraff trampade ihjäl ettåring – skadade mamman allvarligt

Av Sergio Cambelo, [Public domain], via Wikimedia Commons
  • Lördag 22 okt 2022 2022-10-22
E-post 89

En ettårig flicka trampades ihjäl och hennes mamma skadades allvarligt när de attackerades av en giraff i djurparken Kuleni nära Durban i Sydafrika, rapporterar Metro UK.

Det var på onsdagen som den 25-åriga mamman och hennes ettåriga dotter besökte djurparken, en tidigare ranch som omvandlats till en vildjurspark. Plötsligt attackerades de av en giraff som skadade dem allvarligt.

– Barnet togs till närmaste doktor, där hon avled. Modern togs till sjukhus. Hon rapporteras vara i kritiskt tillstånd, säger polisens talesperson överstelöjtnant Nqobile Gwala.

Kuleni vänder sig till ”familjer, vänner och par” som utlovas ”nära möten med djur samtidigt som de vandrar eller cyklar på flera stigar”. Besökare varnas emellertid för att hålla avstånd till djuren, som är vilda och oförutsägbara.

Giraffen är världens högsta däggdjur som kan bli upp till sex meter höga och väga över ett ton. De kan bli aggressiva under parningssäsongen, och honor när de försvarar sina ungar.

År 2018 dödades filmaren Carlos Carvalho, 47, av en giraff i Broederstroom, Sydafrika, som skallade honom och krossade hans huvud.

Läs även: Elefant trampade ihjäl kvinna – kom på begravningen och trampade på liket

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag