Gisslandramat över – efter pizzaleverans

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 21 jul 2021 2021-07-21
E-post

På onsdagen hölls två kriminalvårdare som gisslan i flera timmar på Hällbyanstalten utanför Eskilstuna. Båda kriminalvårdarna släpptes till slut och mår under omständigheterna bra, rapporterar TT.

Gisslandramat inleddes vid tolvtiden på onsdagen när två morddömda intagna övermannade två kriminalvårdare, en man och en kvinna. De hotade dem med ett vasst vapen och täckte över kamerorna.

Myndigheterna förhandlade med gisslantagarna och vid 19-tiden släpptes mannen efter att de intagna fått 20 pizzor levererade från en lokal pizzeria. Vid 21.30-tiden hade även kvinnan släppts.

– Vad jag förstår var det ganska odramatiskt, men det tog en stund att komma överens om hur det skulle gå till. De släppte den andra gisslan innan de gav upp helt, sade Kriminalvårdens stabschef Jörgen From Nordin till TT på onsdagskvällen.

De två gisslantagarna greps och fördes till polishuset i Eskilstuna. De misstänks nu för människorov.

Kriminalvårdarna som togs som gisslan uppges må bra under omständigheterna och har inte blivit fysiskt skadade. En av dem är en vikarie medan den andra är utbildad och erfaren.

Anstalten Hällby har säkerhetsklass 1, som är den högsta säkerhetsklassen för slutna anstalter. Hällby har plats för 98 intagna och ligger i Kvicksund, 13 kilometer utanför Eskilstuna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag