Glädjerop i sociala medier när Sverige nekas OS

Den borgerlige debattören Rebecca Uvell. Foto: pressbild uvell.se
  • Måndag 24 jun 2019 2019-06-24
E-post 1921

Beskedet om att Sverige inte heller denna gången får arrangera vinter OS möts av glädje från flera borgerliga sympatisörer i sociala medier. ”Och nästa gång, för de kommer inte ge upp, ska vi kräva folkomröstning först innan ansökan skickas”, skriver den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell på Twitter.

Den svenska ansökan om att arrangera vinter-OS 2026 har avslagits till förmån för Italien, meddelar flera medier. Det är sjätte gången som Sverige ansöker om att få arrangera ett vinter-OS, denna gången med att arrangera det i Stockholm och Åre. Men långt ifrån alla debattörer har varit positiva till idén.

Rebecca Weidmo Uvell har länge varit kritisk till planerna på ett OS i Sverige, till största del av ekonomiska skäl. I ett blogginlägg argumenterar hon varför ett vinter-OS inte borde vara aktuellt för Sverige.

”Alla idrottsjippon kostar pengar och det är alltid någon annan som ska städa upp”, konstaterar hon innan hon går igenom budgeten.

Och det är långt ifrån bara Weidmo Uvell som gläds åt nyheten att inget vinter-OS blir aktuellt för Sverige. I sociala medier uttrycker en lång rad användare sin lättnad över att det istället är Italien som får arrangemanget.

Nedan ett axplock av glädjereaktioner på Twitter.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Vi är inte heller beroende av skattepengar. Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag