Glenn Hyséns hyllning av Jimmie Åkesson raderades

Foto: Nyheter Idag samt pressbild Unibet
  • Lördag 7 sep 2019 2019-09-07
E-post 3786

”När det gäller gängkriminalitet har han en go inställning, ta bort dräglet, hårdare tag”, twittrade fotbollsprofilen Glenn Hysén. Men senare raderades hyllningen av SD-ledaren och Hysén backade.

Det var under fredagen som den kända fotbollsprofilen Glenn Hysén skrev en tweet med politiskt innehåll. Hysén ställde sig bakom linjen med tuffare tag mot kriminalitet och han passade även på att berömma SD-ledaren Jimmie Åkesson.

”Jimmie Åkesson, sicken gubbe. När det gäller gängkriminalitet har han en go inställning, ta bort dräglet, hårdare tag. Ha d gott. Glenn”, skrev han.

Det dröjde inte länge förrän den folkkära fotbollsprofilen mötte hård kritik i sociala medier. Till slut raderades tweeten och han publicerade en ny där han distanserade sig själv från Sverigedemokraterna.

Men att Hysén kände sig nödgad att backa efter kritikstorm möter i sin tur frågetecken. ”Ska inte Glenn Hysén få gilla Jimmie Åkesson?” frågar Göteborgspostens Björn Werner i en kulturkrönika.

”En av fem svenskar röstar idag på Sverigedemokraterna. Hyséns stöd till Åkesson är egentligen ganska vanligt. Borde han inte ha samma rätt att uttrycka det som många andra redan gör?” fortsätter Werner.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag