Glöm tjejpizzan – här är den 3d-skrivna rymdpizzan

  • Onsdag 29 jan 2014 2014-01-29
E-post 0

PIZZA I en video visar ingenjören Anjan Contractor hur hans 3D-skrivare gör en pizza, som sedan gräddas på 70 sekunder. Skrivaren är utvecklad på uppdrag av NASA för att kunna användas av astronauter i rymden.

Nyligen riktades hård kritik mot en pizzeria i Västerås för att de har tjejpizza på menyn, något som sajten Nyheter24 uppmärksammade. Nu kan Nyheter Idag berätta om nästa pizzanyhet.

Det är sajten NDTV.com som rapporterar att ingenjören Anjan Contractor fick 125 000 dollar av NASA för att utveckla apparaten som ska mätta hungriga astronauter ute i rymden. Idag får astronauter på rymduppdrag nöja sig med färdigpackad frystorkad mat.

Skrivaren ska enligt uppgift klara av att skriva ut stärkelse, proteiner, fett, och struktur på pizzan. Sedan ska den även spreja på lukt, smakämnen och slutligen näringsämnen.

I videon nedan förklarar uppfinnaren att det tar 70 sekunder att grädda pizzan efter att 3D-skrivaren gjort sitt jobb. Hur den slutgiltiga pizzamenyn kommer se ut för astronauterna framgår inte – frågan är om tjejpizza kommer bli aktuellt för maskinen?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag