Google stäms för diskriminering av konservativa, män, vita och asiater

Foto: LinkedIn
  • Söndag 9 jun 2019 2019-06-09
E-post 1020

En domstol i Kalifornien har avfärdat en invändning från Google om att konservativa inte utgör en grupp. En stämning mot företaget för diskriminering av konservativa, män, vita och asiater kommer nu drivas vidare. 

Google kommer stämmas i Kalifornien för att man diskriminerar vita, asiater, konservativa och män. Google, som har en mångfaldspolicy, har invänt att konservativa inte kan räknas som en identifierbar grupp enligt lagen.

Googles invändning har avfärdats av domstol, som visserligen säger att de tvivlar på att konservativa är en identifierbar grupp, men anser ändå att målet bör gå vidare.

Läs även: Sparkade ingenjören James Damore i debattartikel: ”Google har blivit en sekt”

Stämningen av Google har sin bakgrund i ett öppet brev som 2017 publicerades av James Dalmore, anställd av Google, där han kritiserade företagets mångfaldspolicy och argumenterade för att könsobalansen inom branschen berodde på biologiska skillnader mellan kvinnor och män.

Dalmore fick sparken från företaget och deltog i den pågående stämningen mot Google, men nådde en uppgörelse med företaget 2018.

Men stämningen är en grupptalan och drevs vidare efter Dalmores uppgörelse med Google.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag