Gör det själv med iPub – Ölmaskinen kan vara på väg till Sverige

  • Torsdag 16 okt 2014 2014-10-16
E-post

SVERIGE Den nya ölmaskinen ”iPub” kan vara på väg till Sverige. – Vi har ingen distributör på plats, men med tanke på tekniken är det inga problem att fixa eventuella problem på distans, förklarar Ali Rees för Nyheter Idag.

I Storbritannien har en ny uppfinning installerats för kroggäster som är ölsugna. Med ett plastkort, som använder RFID-teknik, kan en iPad läsa av hur många öl du har kvar på kortet. När kortet sätts mot den installerade iPaden, eller ”iPub” som den även kallas, tillåter installationen dig att hälla upp din egen öl.

När Nyheter Idag kontaktade företaget Robotpubgroup som tillhandahåller ”iPub” fick vi svar av försäljningschefen Ali Rees. Han förklarar att det finns inget som hindrar svenska krogägare att installera den helautomatiska ölmaskinen.

– Den är redan tillgänglig för svenska krogar. Vi har ingen distributör på plats, men med tanke på tekniken är det inga problem att fixa eventuella problem på distans, förklarar han för Nyheter Idag.

Går det att fuska på något sätt när man häller upp öl åt sig själv med den här maskinen?

– Nej. Systemet är designat väldigt smart för att hantera alla sorters scenarion, även vid strömavbrott håller den koll på hur mycket öl respektive kund har köpt och all öl som hälls upp registreras. Personal har även möjligheten att hindra individuella kunder från att hälla upp mer öl eller stänga av valfri ölkran helt och hållet. Allt från en kontrollenhet bakom bardisken.

Systemet påminner mycket om betalningslösningar för mobiltelefoner, där man antingen kan välja kontantkort eller abbonemang där man betalar i efterhand på faktura.

– En gäst kan antingen ladda på RFID-kortet i förväg med krediter för att kunna hälla upp öl, eller kan man lämna sitt kreditkort i baren och betala i efterhand på nota.

Accepterar ”iPub” Bitcoin som betalningsmedel?

– Bitcoin finns i planerna och vi har pratat med några bitcoinväxlare redan, men på grund av andra prioriteringar räknar vi inte med att stöda Bitcoins förrän tidigt 2015.

Om någon svensk krogägare funderar på att installera ölmaskinen ”iPub” får ni gärna höra av er till Nyheter Idag. Vi lovar att noga undersöka maskinen och provsmaka ölen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag