Göran Hägglund avgår som partiledare för Kristdemokraterna

Göran Hägglund har varit partiledare i Kd i elva år. Foto: Björn Bergman / photo2be.com
  • Torsdag 29 jan 2015 2015-01-29
E-post 207

STOCKHOLM Under en presskonferens meddelade Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att han nu avgår. – Det var dags att tänka efter, efter valet 2014 om jag ska fortsätta eller inte, sa Hägglund till tidningen Expressen.

Idag meddelade Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund på en presskonferens att han lämnar posten som partiledare för Kristdemokraterna. Han har haft rollen som partiledare i elva år. Vem som ska efterträda Hägglund blir en fråga för partiets valberedning.

– Det var dags att tänka efter, efter valet 2014 om jag ska fortsätta eller inte, berättade Hägglund till tidningen Expressen.

Retorik liknande SD

Samma dag publicerar Expressen en debattartikel av Sara Skyttedal, förbundsordförande för Kristdemokraternas Ungdomsförbund. I den artikeln adresserar hon islamism som det största hotet mot demokratin och hon argumenterar för ett förbud mot att vara med i ”en grundlagsfientlig organisation”.

Hittills har Sverigedemokraterna varit ensamma om att adressera islamism som politisk fråga i Sverige. Under presskonferensen fick Hägglund frågor om hur han ser på Skyttedals utspel, men han ville tona ner förslaget om ett förbud, däremot höll han med om att islamism är ett samhällsproblem.

– Våldsbejakande extremism är ett hot mot det fria och öppna samhället, svarade Göran Hägglund.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag