GRÄDDFIL: Lägenheter enbart till migranter byggs i Kungsbacka

Genrebild. Foto: FT Bild
  • Onsdag 29 maj 2019 2019-05-29
E-post 3718

KUNGSBACKA Det blir bara nyanlända migranter som får bo i de 52 lägenheter som byggs i Anneberg i Kungsbacka kommun. Kungsbackabor i den vanliga bostadskön ställs utanför. Det beslutade kommunstyrelsen i Kungsbacka på tisdagen, något som SVT rapporterat om.

Kungsbacka kommun har i enlighet med anvisningslagen de senaste åren tvingats ta emot stora mängder kommunplacerade flyktingar, nyanlända migranter som fått asyl. Från 2016 har det handlat om 300 migranter per år, uppger kommunalrådet Hans Forsberg (M) till Nyheter Idag. 2019 är det 200 personer.

Nu ska 52 lägenheter som byggs i samhället Anneberg öronmärkas särskilt för de nyanlända migranterna som kommer till Kungsbacka. 300 personer beräknas rymmas i lägenhetskomplexet, uppger SVT. Anvisningslagen förpliktigar kommunen att förse den kommunplacerade migranten med bostad.

I Kungsbacka kommun finns idag en bostadskö. Men de som står där får ingen rätt att ansöka om de kommande 52 lägenheterna, som byggs med tillfälligt bygglov som kan förlängas med fem år i taget.

Beslutet fattades på kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen.

Kungsbacka styrs av Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag