Granater slog ned när syrier demonstrerade till stöd för Ryssland

Foto: RT
  • Tisdag 13 okt 2015 2015-10-13
E-post 10

DAMASKUS Under en pro-rysk demonstration utanför den ryska ambassaden i Damaskus idag på morgonen slog minst två granater ned.

Demonstranterna hade samlats för att visa såväl den syriska regeringen såväl som Ryssland sitt stöd i kampen mot de islamistiska terrorister och västunderstödda rebellgrupper som härjar i landet.

Enligt AP höll de hundratals demonstranterna upp plakat med texter som ”Tack Ryssland” och ”Syrien och Ryssland enade i kampen mot terrorismen”.

– President Putins inställning har varit mycket positiv för Syrien, sade den 39-årige tjänstemannen Nizat Maqssoud till nyhetsbyrån.

– Hela västvärlden var emot oss. Endast Ryssland stödde oss. Vi är här för att tacka Ryssland och president Putin, kommenterade den 18-årige studenten Osama Salal.

Plötsligt hördes en dov knall när en granat slog ned och demonstranterna duckade och sprang åt alla håll för att ta skydd. Kort därefter slog ytterligare minst en granat ned.

AP skriver att granaterna troligen avfyrades av den västunderstödda syriska oppositionen. Den ryska ambassaden har tidigare beskjutits av oppositionen efter att Ryssland den 30 september inledde sin flygoffensiv mot Islamiska staten och andra islamistiska rebellgrupper i landet.

Det är än så länge oklart om de som avfyrade granaterna idag försökte träffa demonstranterna. Det finns heller inga uppgifter om några skadades i samband med beskjutningen.

Ambassadens förste sekreterare Eldar Kurbanov bekräftade under förmiddagen att två granater slagit ned på ambassadområdet, skriver rt.com.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag