Grand Hotel backar efter kritiken: ”Vi borde ha brutit kontraktet”

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 6 Nov 2016 2016-11-06
E-post 429

STOCKHOLM Nu står det klart att Grand Hotel backar efter kritik från aktivister med anledning av banketten ”European Freedom Awards”. – Vi ska nu göra ett genomgripande arbete internt för att hitta ett förhållningssätt som respekteras av våra gäster, av samhället, och av våra medarbetare, samtidigt som vi kan fortsätta att vara en öppen och neutral mötesplats, säger VD Pia Djupmark i ett pressmeddelande.

Under söndagen meddelar Grand Hotel, via ett pressmeddelande, att de nu backar från arrangemanget som ägde rum i hotellets lokaler i fredags. Det arrangemanget var en bankett med titel ”European Freedom Awards” där politiska höjdare som Nigel Farage och den förre detta tjeckiska presidenten Václav Klaus närvarade. I medier har banketten kommit att beskrivas som Sverigedemokraternas alternativa nobelfest.

Men efter att ett antal aktivister protesterat, samt att tidningar som Expressen och Dagens Nyheter satt press på hotellet, backar nu VD:n Pia Djupmark i ett pressmeddelande. Titeln på pressmeddelandet är ”Ett arrangemang vi borde avböjt”.

– Vi ska nu göra ett genomgripande arbete internt för att hitta ett förhållningssätt som respekteras av våra gäster, av samhället, och av våra medarbetare, samtidigt som vi kan fortsätta att vara en öppen och neutral mötesplats. Det är ett arbete som sätts igång omedelbart, säger hon i ett uttalande.

I pressmeddelandet står även att hotellet har försökt göra flera saker för att komma ur kontraktet, men att det steg som aldrig togs var att avbryta hela bokningen.

– Den uppmärksamhet som detta fått, har givetvis i sig varit skadlig. När vi för 7 veckor sedan började agera för att komma ur kontraktet var det dock inte negativ publicitet vi tänkte på, vi ville helt enkelt inte ha arrangemanget här.

Nyheter Idag söker Pia Djupmark för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag