Gravid mamma sköt ihjäl inkräktare

Instruktör lär sin dotter skjuta med en AR 15. Bild: Public Domain.
  • Tisdag 5 Nov 2019 2019-11-05
E-post 844

USA Två män bröt sig in i ett hus i Florida där de började misshandla mannen i huset grovt och tog tag i hans 11-åriga dotter. Men frun i huset, som var höggravid, dödade en av inkräktarna och drev den andra på flykten med ett halvautomatiskt gevär.

Två män tog sig in i ett pars hem i Lithia, Florida. De började misshandla mannen i huset, bland annat genom att slå honom med en pistol och sparka honom i huvudet. De ska också ha tagit parets 11-åriga dotter,  rapporterar New York Post.

Men mamman i huset, som var gravid i åttonde månaden, var inne i sovrummet. Där fanns en halvautomatisk AR 15-gevär med vilken hon sköt en av inkräktarna.

Båda inkräktarna flydde, men den som sköts kom inte längre än 60 meter förrän han föll ihop i ett dike där han hittades död.

–  De kom in kraftigt maskerade. Så fort de öppnat bakdörren riktade de en pistol mot mig och tog tag i min 11-åriga dotter, berättar kvinnans make Jeremy King för Bay News 9. 

–  Jag sa till dem att jag har ingenting åt er. Och de bara, ”ge oss allt du har”. Det blev väldigt våldsamt väldigt snabbt, berättar King.

Läs även: Stal bil med barn i – slogs ihjäl av pappan

Enligt King ska den grova misshandeln ha lett till en fraktur i ögonhålan, en fraktur i bihålan, en hjärnskakning och 20 stygn i huvudet. King menar att hans gravida hustru och familjens AR 15 räddade hans liv.

– Hon jämnade ut spelplanen och stoppade dem från att döda mig, säger King.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag