Gravida Sanna Raymans Twix fastnade: ”Den jävla automaten”

En twittrare dokumenterade Twixen som fastnade med sin mobilkamera. Foto: Robin Bockman / Twitter
  • Torsdag 15 okt 2015 2015-10-15
E-post 331

STOCKHOLM När Sanna Rayman befann sig på Slussens tunnelbanestation kände hon ett akut sötsug och skulle köpa en Twix i en godisautomat – men sedan hände det som inte får hända. Chokladbiten fastnade i automaten och kom aldrig ut. – Jag hade lite lågt blodsocker, förklarar Rayman för Nyheter Idag.

Det var på torsdagseftermiddagen som dramatiken utspelades vid Slussens tunnelbanestation, röd linje söderut. Den borgerliga debattören Sanna Rayman är gravid och när hon befann sig på stationen kände hon ett akut sötsug.

– Det finns något som heter graviditetsdiabetes som man kan få när man är gravid, förklarar Rayman för Nyheter Idag.

Twix skulle rädda blodsockret – fastnade i godisautomaten

Räddning fanns att finna. I närheten stod en godisautomat med olika varianter av choklad och Sanna bestämde sig snabbt för att investera 17 kronor i en Twix. Sedan hände det som inte får hända, chokladbiten fastnade när automaten skulle snurra ut godisbiten.

Där och då brast det för Sanna som behövde stilla sockerbegäret. På Twitter gick hon till rasande attack mot godisautomaten.

”Har du 17 jävla kronor över kan du lägga dem i den jävla automaten i slussens t-bana (perrong röda söderut) & köpa en jävla twix”, skrev Sanna på Twitter.

Senare svarar en annan användare som varit förbi godisautomaten och dokumenterat olyckan med mobilkameran. Men när Nyheter Idag pratar med Rayman berättar hon att det löste sig till slut.

– Det löste sig, jag köpte ett äpple istället, säger hon.

SL:s Presstjänst: ”Det var ju tråkigt”

När Nyheter Idag kontaktar Storstockholms Lokaltrafik på deras presstelefon svarar Bengt Stenberg. Han förklarar att de ser allvarligt på händelsen. Han känner dock inte till om det är vanligt att godisbitar fastnar i automaten och ber oss ringa till dem på vanlig kontorstid för att få svar på frågan.

– Jag känner inte till om det är vanligt förekommande, det hoppas jag verkligen inte att det är.

Samtidigt förklarar Stenberg att han mycket väl känner till vem Sanna Rayman är. Hon har tidigare varit en uppskattad ledarskribent på Svenska Dagbladet och nu arbetar hon på tidningen Dagens Samhälle.

– Det var ju tråkigt att Sanna inte fick sin Twix, konstaterar Bengt i telefonen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag