Grävling hittades utan ben och med snara runt halsen

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Fredag 23 aug 2019 2019-08-23
E-post 5384

ÖSTHAMMAR En grävling har hittats utan ett ben och med en snara runt halsen på Gräsö i Östhammars kommun. Polisen misstänker att djuret har utsatts för djurplågeri.

Det var i måndags som en person hörde av sig till polisen och berättade att han eller hon hittat en grävling som hade ett rep runt halsen och saknade ett ben. Inringaren avlivade grävlingen och fryste ned den i väntan på att polisen skulle undersöka fyndet.

På onsdagen kom polisen på besök och upprättade en anmälan om djurplågeri. Polisens presstalesperson Daniel Wikdahl har sagt till SVT Nyheter Uppsala att man troligen inte kommer att göra någon obduktion av djuret och att det är kvar hos personen som anmälde saken.

Grävlingen hittades på Gräsö där även två svanar upptäcktes i slutet av juni med sina halsar avskurna. Om det finns något samband mellan grävlingens och svanarnas fall kan polisen inte uttala sig om i nuläget.

Läs även: Djurskyddsorganisation: ”Invandrartäta områden” bakom ökningen av djurplågeri mot igelkottar

Stöd Nyheter Idag

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet. Bli PLUS-medlem och stöd vårt arbete!

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera på Nyheter Idag, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag