Greider vänder – vill ha stram migrationspolitik ”för överskådlig tid”

Bild: Frankie Fouganthin
  • Tisdag 8 okt 2019 2019-10-08
E-post

Nu vänder även vänstersossen Göran Greider i migrationsfrågan. I en ledartext menar Greider att den stramare migrationspolitik som Socialdemokraterna började med 2015 bör bli permanent för överskådlig framtid. 

I en ledartext i Arbetarbladet på söndagen skriver Göran Greider, som hör till Socialdemokratins vänsterflygel, att S bör ”Permanenta för överskådlig tid ungefär den strama flyktingpolitik vi har sedan 2015”, något Greider menar är helt ”nödvändigt”.

”Många av de flyktingar som valde just Sverige för vår tidigare väldigt generösa flyktingpolitik borde ges en allmän flyktingamnesti” skriver emellertid Greider, men fortsätter med att  ”efter det måste den mer restriktiva linjen gälla”.

Läs även: Kartläggning: Tung vänsterdominans i SR:s ”Godmorgon, världen!”-panel – Greider mest inbjuden

Greider är i texten även kritisk mot ”högersossar som Widar Andersson eller Stig-Björn Ljunggren” för den ton de enligt Greider ”länge försökt sätta”.

Istället hyllar Greider Payam Moula, redaktör för den socialdemokratiska tidskriften Tiden för att han är ”radikal i ekonomiska frågor” samtidigt som han ”förordar ett lägre flyktingmottagande”.

När Greider i en debattartikel i Aftonbladet från mars 2016 tog upp frågan menade han dock att ”varje seriös diskussion om en tredje linje i flyktingpolitiken måste utgå från att vår tid är flyktingens tid. I grunden finns inget andrum”.

Greider avslutade också artikeln med att konstatera att ”de självklara vänsterargumenten för en generös flyktingpolitik, att det är en plikt att ta emot så många som möjligt och att immigration är en investering i framtiden, består”.

Nyheter Idag söker Göran Greider för kommentar om sin vändning i migrationsfrågan.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag