Gripen 39-åring i Märsta – Har uttryckt sympatier för IS

  • Fredag 7 apr 2017 2017-04-07
E-post 16

STOCKHOLM En 39-årig uzbekisk man har gripits i Stockholmsförorten Märsta, misstänkt för inblandning i terrordåden i centrala Stockholm under fredagen. Mannen har tidigare uttryckt sympatier för terrorsekten Islamiska Staten.

En uzbekisk 39-årig man har gripits i Märsta efter att ha betett sig konstigt i en butik. Mannen ska även ha uppvisat lindriga skador i samband med gripandet samt sagt sig vara skyldig till fredagens attentat. Det uppger Aftonbladet.

Enligt polisens presskonferens som hölls strax efter 21-snåret på fredagskvällen stämmer mannens signalement med den efterlysta man som polisen gått ut med på bild tidigare under dagen.

LÄS ÄVEN: Polisen ber om hjälp med att hitta person fångad på bild vid terrordådet

Mannen ska ha haft en rånarluva och glassplitter på sina kläder.

Mannen har laddat upp propagandafilmer från IS på sin Facebook. Han har även gillat en bild på blodiga människor, tagen strax efter explosionerna vid Boston Maraton 15 april 2013.

Hur länge mannen befunnit sig i Sverige är oklart i dagsläget.

En bekant till 39-åringen, som Aftonbladet talat med, har svårt att tro att mannen ligger bakom dåden.

– Han pratar aldrig politik eller religion, det enda han pratar om är att få fler jobb så han kan skicka hem pengar till sin  familj.

Enligt 39-åringens bekanta har mannen 4 barn, han jobbar inom byggbranschen och är skriven på en adress söder om Stockholm.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag