Grön Ungdom firar: ”Nu kan alla flyktingar ta sig till svensk gräns för att söka asyl”

Grön Ungdom gläds på Twitter över dagens besked.
  • Tisdag 2 maj 2017 2017-05-02
E-post 1834

SVERIGE Beskedet om att ID-kontrollerna mellan Danmark och Sverige nu försvinner väcker stor glädje hos Grön Ungdom. I en tweet publicerar ungdomsförbundet en bild där de triumferande slår fast att ”ID-kontrollerna slopas”.

Dagens besked från regeringen om att ID-kontrollerna nu avvecklas mellan Sverige och Danmark har mött kritik från bland annat Moderaterna.”Är detta sant är det ett stort misstag. Alldeles för tidigt att ta bort id-kontrollerna”, skriver Moderaternas integrationspolitiska talesman Elisabet Svantesson på Twitter.

Men alla är inte lika missnöjda med dagens besked. Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom gläds åt att det nu är betydligt enklare för asylinvandrare att ta sig till Sverige.

”ID-kontrollerna slopas! Nu kan alla flyktingar ta sig till svensk gräns för att söka asyl. Det här har Miljöpartiet slagits HÅRT för!”, skriver Grön Ungdom på Twitter samtidigt som de publicerar en bild på Öresundsbron.

Det kommer att vara fritt för asylflyktingar att resa över Öresundsbron från och med midnatt mellan onsdag och torsdag. Det kommer även att gå bra att ta färjan från Helsingör till Helsingborg, utan att riskera fastna i en ID-kontroll.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag