Grovt kriminella häktade för kidnappningen av 16-årig pojke

Foto: Flickr
  • Tisdag 20 Nov 2018 2018-11-20
E-post 88

HANINGE  Fyra tungt kriminellt belastade män häktas för bland annat människorov efter den uppmärksammade kidnappningen av en 16-årig pojke i Västerhaninge natten mot lördag.

I onsdags rymde två ynglingar som dömts till ungdomsvård från ett boende i Fagersta där de avtjänade sina straff. De hotade personalen medan de lämnade avdelningen och flydde sedan från platsen i en väntande bil.

De åkte sedan till Västerhaninge där polisen misstänker att de tvingade in en för dem okänd 16-åring i bilen, misshandlade honom och tvingade hans föräldrar att betala en lösensumma. De två rymlingarna samt ytterligare två kidnappare greps senare när polisen hittade deras bil vid en campingplats.

Nu häktas fyra unga män misstänkta för människorov.

En av de misstänkta är tunisisk medborgare och tidigare dömd för människorov. Han har även dömts för bland annat misshandel, våld mot tjänsteman och övergrepp i rättssak. Den senaste domen för människorov kom i juli i år och gav ett år och en månads sluten ungdomsvård. Mannen har nyss fullt 18.

En annan av de misstänkta, en 17-åring med ett svenskklingande namn, är dömd för ett uppmärksammat mordförsök på en vaktmästare i Malmö. Det var den 8 februari förra året som vaktmästaren sköts med flera skott medan han saltade utanför en fastighet. Ynglingen, som då var 15 år, greps därefter och dömdes till tre års sluten ungdomsvård.

En tredje misstänkt är 17 år och är tidigare dömd för misshandel.

Den fjärde misstänkte är 18 år gammal och har tidigare dömts för bland annat grov misshandel, utpressning, olaga frihetsberövande och våld mot tjänsteman. Mannen dömdes senast i augusti 2017 till ett år och två månaders sluten ungdomsvård.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag