Grundskola införde hijabförbud – Tvingas backa efter hot

Foto: Flickr
  • Fredag 2 feb 2018 2018-02-02
E-post 594

LONDON Sedan en grundskola i London införde hijabförbud har skolan bombarderats med hotfulla mejl. Därför tar skolan nu tillbaka förbudet, och polis har kallats in för att återställa säkerheten.

Grundskolan St Stephen’s i östra London har fått ta emot tusentals mejl – som uppges vara trakasserande och hotfulla mot personalen – sedan skolan förbjöd flickor under åtta år att bära hijab, ett islamiskt plagg som täcker kvinnans hår.

Skolan tog emot runt 500 mejl om dagen från hela landet, i vad som i Daily Mail beskrivs som en organiserad kampanj. I vissa meddelanden anklagades rektorn Neena Lall för att vara en pedofil.

Källor till Daily Mail pekar främst ut islamiska aktivister från organisationen MEND som drivande i mejlkampanjen. Förbudet har också fått kritik från lokala vänsterpolitiker. Skolans ordförande Arif Qawi har valt att avgå och skriver i ett mejl till sina kollegor att han är ledsen om hans agerande har skadat skolans goda rykte.

Syftet med hijabförbudet, som infördes före julen, var att det skulle underlätta för integrationen av flickor, som ofta avstod från att leka med de andra barnen då huvudduken kom i vägen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag