Gruppvåldtäktsförsök mot kvinna på buss väcker avsky i Marocko

Bild: Skärmdump/Andrew Nash
Bild: Skärmdump/Andrew Nash
  • Tisdag 22 aug 2017 2017-08-22
E-post 1121

MAROCKO Ett gruppvåldtäktsförsök mot en kvinna ombord på en allmän buss har under helgen väckt starka reaktioner i Marocko. Övergreppet ska ha inträffat tidigare i år, men en film från händelsen fick först under helgen viral spridning i sociala medier i Marocko, skriver Morocco World News.

I filmen ser man hur en skrattande grupp unga män eller pojkar sliter och drar i en kvinna som skriker och kämpar för att ta sig ifrån deras våld. Förövarna tar kvinnan på brösten och försöker få tyst på henne medan övergreppet fortsätter. Händelsen filmas med en mobilkamera och gänget avbryts inte förrän någon som inte syns i bild säger åt dem att sluta och låta flickan vara.

Under helgen fick videoklippet stor spridning i sociala medier i Marocko, bland annat sedan den ideella organisationen ”Touche pas à mon enfant” (Rör inte mitt barn) uppmärksammat den. Videoklippet har rört upp mycket starka känslor i landet och många har engagerat sig i arbetet med att ta reda på var den filmats.

En av dem som upprörs av videon är Fouzia Assouli, ordförande för en marockansk kvinnorättsorganisation.

– Det här är otroligt! Det ser ut som vi lever i djungeln nu. Det här är inte ett sexofredande, det är en gruppvåldtäkt på allmän plats inför andra människor, säger hon.

Enligt lokala mediekällor ska våldtäktsförsöket ha inträffat ombord på M’dina Bus i staden Casablanca. Polisen har lyckats slå fast att videon filmades för tre månader sedan, skriver Huffpost.

Sex minderåriga pojkar som är mellan 15 och 17 år gamla har gripits för övergreppet och kvinnan har identifierats som en förståndshandikappad kvinna född 1993. Såväl offer som gärningsmän uppges bo i samma bostadsområde. Polisen uppger att man innan gripandet inte fått in någon anmälan om våldtäktsförsöket från kvinnan i videon och att det bara tog några timmar för dem att ta reda på vilka pojkarna i videon är.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag